درمان ریشه به چه طریقی انجام می گیرد
درمان ریشه به جهت حذف درد یا عفونت از داخل دندان بوده و هدف ما نگهداری دندان شما است.
مراحل درمان ریشه دندان :
- در مرحله اول پس از بی حس نمودن دندان و برداشتن پوسیدگی و ترمیم های قبلی ، از تاج دندان مسیری جهت ورود به فضای داخل دندان و کانال ها ایجاد می گردد.
- در مرحله دوم عروق و اعصاب داخل این فضاها (بنام پالپ) و یا عفونت موجود در آن را خارج می کنیم و کانال ریشه دندان را توسط وسائل باریک سوزن مانندی (بنام فایل) از سایز کوچک به بزرگ تمیز و پاکیزه می کنیم.
- در مرحله سوم با مواد مخصوص صورتی رنگ (بنام گوتا) سرتاسر کانال تمیز و پاکیزه شده را پر و مسدود میکنیم تا میکروب ها نتوانند در این فضاها وارد شوند.
سوالی که بسیاری از مراجعین به کلینیک دندانپزشکی می پرسند این است که اگر دندانم درمان ریشه شده است چرا هنوز درد دارم؟
علت دردهای احتمالی بعد از درمان ریشه دندان ناشی از زخم و التهاب ناحیه قطع عصب در استخوان اطراف ریشه دندان می باشد (و نه در کانال ریشه که به دنبال درمان ریشه تمیز و پر شده است) بنابراین وجود دردهای احتمالی بعد از درمان موجب نگرانی شما نشود.
در ۷۰ درصد موارد درد بسیار کم بوده و در ۲۵ درصد موارد درد کم یا متوسط و در ۵ درصد موارد دردهای شدید و گاها همراه با تورم خواهیم داشت.
دردهای بعد از درمان در روزهای اولیه (۲ تا ۳ روز اول) بیشتر بوده و به صورت دردهای خود به خود و ضربان دار و حساسیت دندان به لمس و فشار نمایان میگردد.
در مواردی به علت وجود التهاب و یا عفونت های قبل از درمان این دردها می تواند حادتر و شدیدتر بوده و گاها همراه تورم باشد که جای نگرانی نداشته باشد و واکنش طبیعی بدن به تحریک و درمان ریشه دندان انجام شده میباشد که با کمک داروها و گذشت زمان این حالت حاد از بین می رود.
بنابراین لازم است داروهای تجویز شده را مطابق دستورالعمل مصرف نمایید
عمر پانسمان (ترمیم موقت) حدود ۲ الی ۴ هفته بوده و کوتاهی در انجام بازسازی تاج دندان موجب شکستگی دیواره دندان و به باد رفتن تمام زحمات میگردد.
دیدگاهتان را بنویسید